Quant Practice Time Quiz 03

Quant Practice Time Quiz 03

Quant Quiz 03

 

 

Q.1  Vinay starts working on a job and continues for 15 days and completes 36% of the work. To complete the work, he employs Monika and together they work for 20 days and completed the work.  What will be the efficiency ratio of Vinay and Monika?
(a) 7 : 5
(b) 4 : 3
(c) 5 : 3
(d) 1 : 3
(e) 3 : 1

Q.2  Three taps A, B and C are connected to a water tank and the rate of flow of water from them is 42 litres/hr, 56 litre/hr and 48 litres/hr. Tap A and B fill the tank and tap C empties it. If the tank gets completely filled in 16 hours, what is the capacity of the tank? 
(a) 146 litres
(b) 960 litres
(c) 800 litres
(d) 1200 litres
(e) 500 litres

Q.3  A 180 metres long train crosses another 270 metres long train running in the opposite direction in 10.8 seconds. If the speed of the first train is 60 kmph, what is the speed of the second train in kmph? 
(a) 80 kmph
(b) 90 kmph
(c) 150 kmph
(d) 160 kmph
(e) 120 kmph

Q.4  The ratio between the speed of a train and a car is 16 : 15 respectively. Also a bus covered a distance of 480 kms. In 8 hours. The speed of the bus is three-forth the speed of the train. How much distance will the car cover in 6 hours? 
(a) 450 km
(b) 480 km
(c) 360 km
(d) 380 km
(e) 420 km

Q.5  For admission in a graduation program of Delhi University, 90% of the candidates who appeared for the written test were males and the rest were females, 60% of the males and 80% of the females passed in the written test. What is the total number of students who appeared for the written test, if the total number of passed candidates were 1240?
(a) 2,500
(b) 2,000
(c) 2,750
(d) 3,500
(e) None of these

Directions (6-10): What should come in place of question mark (?) in the following questions? 


Q.8    820.15 + 2379.85 + 140.01 × 4.99 =? 
(a) 4400
(b) 3900
(c) 3000
(d) 4000
(e) 4300

Q.9   39.97% of 649.8 ÷ 13.05 = 45.12 –? 
(a) 40
(b) 15
(c) 25
(d) 10
(e) 30

Q.10    (674.87 + 59.98) ÷ 35.02 =? 
(a) 29
(b) 27
(c) 19
(d) 21
(e) 11

 

 

 

Answers:

  1. (c), 2. (d), 3. (b), 4. (e), 5. (b), 6. (b), 7. (b), 8. (d), 9. (e), 10. (b)

Quant Practice Time Quiz 03 .