Quant Practice for SBI Clerk Prelims 2018

Quant Practice for SBI Clerk Prelims 2018

Quant Practice Time

Directions (1-10): What should come in place of question mark (?) in the following questions:

Q.1    4 + 4.44 + 0.4 + 44.04 + 444 = ?
(a) 486.48
(b) 496.88
(c) 486.88
(d) 496.84
(e) None of these

Q.2     (?)^2 + (65)^2 = (160)^2 – (90)^2 – 7191
(a) 72
(b) 68
(c) 6084
(d) 78
(e) 82

Q.3     0.07 % of 1250 – 0.02 % of 650 = ?
(a) 0.745
(b) 0.875
(c) 0.545
(d) 0.695
(e) None of these

Q.4      square root of 6.25 / 0.5 = ?/10
(a) 5
(b) 500
(c) 50
(d) 2.5
(e) None of these

Q.5       1/8 * (223 + ?) = 73
(a) 361
(b) 371
(c) 341
(d) 391
(e) None of these

Q.6 cube root of 12167 * square root of 16384 = ? * 11.5
(a) 204
(b) 234
(c) 286
(d) 256
(e) None of these

Q.7   [18 * 14 – 6 * 8] / [488 / 4 – 20] = ?
(a) 3
(b) 2.5
(c) 4
(d) 8
(e) None of these

Q.8  square root of 7225 * 1/5 + (45)^2 = ?
(a) 2058
(b) 2042
(c) 2040
(d) 2038
(e) None of these

Q.9      25.6 % of 250 + square root of (?) =119
(a) 3125
(b) 3025
(c) 55
(d) 65
(e) 4225

Q.10       7428 * 3/4 * 2/9 * ? = 619
(a) 0.2
(b) 0.8
(c) 0.5
(d) 2.4
(e) 1.5

 

Directions (11-15): The following bar graph shows the percentage of boys and girls appeared for Class X exam for the period of five years 2005-2009. The line shows the total number of students appeared and the table shows the total students passed and percentage of boys and girls passed in the exam.

 

 

Q.11 What is the number of girls who failed in the year 2007?
(a) 75
(b) 80
(c) 85
(d) 90
(e) None of these

Q.12 What is the sum of girls passed and boys failed in the year 2009?
(a) 546
(b) 556
(c) 566
(d) 576
(e) None of these

Q.13 What is the difference between the total boys appeared and the total boys passed in the period of five years?
(a) 1146
(b) 1156
(c) 1166
(d) 1176
(e) None of these

Q.14 What is the ratio of the total boys appeared in the year 2009 to the total girls passed in the year 2006?
(a) 7 : 5
(b) 7 : 4
(c) 7 : 3
(d) 7 : 2
(e) None of these

Q.15 The number of boys passed in the year 2005 is what per cent more than the number of girls appeared in the year 2006?
(a) 10%
(b) 20%
(c) 25%
(d) 40%
(e) None of these

 

 

 

 

 

Answers:

1.(b), 2.(d), 3.(a), 4.(c), 5.(a), 6.(d), 7.(e), 8.(b), 9.(b), 10.(c), 11.(c), 12.(a), 13.(e), 14.(c), 15.(b)
Quant Practice for SBI Clerk Prelims 2018. For more update on any competitive exams visit examstime.in

error: Welcome to Examstime.in