Quant Practice for Different Exams : Number Series

Quant Practice for Different Exams : Number Series

Number Series

Directions (1-15): What will come in place of question mark (?) in the following number series?
 
Q.1    7  20  46  98  202 ?
(a) 420
(b) 410
(c) 310
(d) 320
(e) 405

 

Q.2      210    209  213  186  202  ?
(a) 138
(b) 77
(c) 177
(d) 327
(e) 187

 

Q.3      27  38  71  126  203 ?
(a) 212
(b) 202
(c) 301
(d) 312
(e) 302
 

 

Q.4      435    354  282  219  165 ?
(a) 103
(b) 112
(c) 120
(d) 130
(e) 140

 

Q.5      4  200  369   513  634 ?
(a) 788
(b) 715
(c) 734
(d) 755
(e) 744

 

Q.6     14   8   9   14.5   30    ?
(a) 60
(b) 70
(c) 75
(d) 76
(e) 80

 

Q.7    16   17   13   22   6    ?
(a) 2
(b) 20
(c) 10
(d) 25
(e) 31
 

 

Q.8       2   3   8   ?   112   565
(a) 32
(b) 25
(c) 27
(d) 40
(e) 28

 

Q.9    75  83   67   99   35   ?
(a) 100
(b) 163
(c) 50
(d) 120
(e) 166

 

Q.10      9    9   18   54   216  1080    6480    ?
(a) 44100
(b) 36360
(c) 40909
(d) 40180
(e) 45360
 

 

Q.11     1015    508    255   129    66.5    ?     20.875
(a) 34.50
(b) 35
(c) 35.50
(d) 35.75
(e) 37.75
 

 

Q.12     980   484   236    112    50   ?    3.5 
(a) 25
(b) 17
(c) 21
(d) 29
(e) 19

 

Q.13       32   36   52   88   152   ? 
(a) 266
(b) 232
(c) 242
(d) 256
(e) 252

 

Q.14     3   4   12    ?    196
(a) 45
(b) 40
(c) 41
(d) 49
(e) 48

 

Q.15     2    8    26   ?     242 
(a) 78
(b) 72
(c) 80
(d) 84
(e) 88

 

 

Answers:

  1. (b), 2. (b), 3. (e), 4. (c), 5. (c), 6. (d), 7. (e), 8. (c), 9. (b), 10. (e), 11. (d), 12. (e), 13. (e), 14. (a), 15. (c).

 

Quant Practice for Different Exams : Number Series . For more update on any competitive exams visit examstime.in

error: Welcome to Examstime.in